[rev_slider alias=”modrafarma_nl”][/rev_slider]

Corona Update

Update d.d. 07-07-2021

Beste Nederlandse gasten.

Er zijn onlangs wat veranderingen gekomen voor het inreizen naar Slowakije. We hebben het zo duidelijk mogelijk proberen te verwoorden.

Nieuwe regels voor het binnen reizen van Slowakije zoals ze per 2 juli bekend gemaakt zijn:

Vanaf 9 juli tot 9 augustus kunnen volwassen alleen Slowakije binnenreizen, zonder verplichte quarantaine, als ze minstens 1 vaccinatie gehad hebben. Het is verplicht, en eenvoudig, je van te voren online aan te melden via https://korona.gov.sk/en/ehranica/ . Dit moet je aan de grens kunnen aantonen.

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen Slowakije zonder vaccinatie binnenkomen indien vergezeld door (gedeeltelijk) gevaccineerde ouders.

Kinderen van 12 tot 18 jaar, wiens ouders geheel of gedeeltelijk gevaccineerd zijn moeten zich wel online aanmelden maar hoeven niet gevaccineerd te zijn.

Als je Slowakije naar wilt reizen na 9 augustus, zonder verplichte quarantaine dan dienen volwassenen volledig gevaccineerd te zijn. Het is verplicht, en eenvoudig, je van te voren online aan te melden via https://korona.gov.sk/en/ehranica/. Dit moet je aan de grens kunnen aantonen. Als volledig gevaccineerd geldt:

vaccins met twee dosis: 14 dagen na de tweede prik

vaccins met één dosis (Jansen): 21 dagen na de prik

of binnen 180 dgn na hersteld zijn van COVID en minstens 14 dgn na eerste prik

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen Slowakije zonder vaccinatie binnenkomen indien vergezeld door volledig gevaccineerde ouders. Kinderen van 12 tot 18 jaar dienen ook volledig gevaccineerd te zijn, en moeten zich online aanmelden.

Er is aangekondigd dat er vanaf 9 juli streng gecontroleerd gaat worden aan de grens.

Wat houdt dat in als je op vakantie komt naar Modrá Farma :

Zorg er voor dat iedereen van 12 jaar en ouder het eHranica formulier online invult en bevestiging daarvan bij zich heeft. Als je van plan was na 9 augustus naar Slowakije te reizen en je bent zelf of je kinderen van 12 jaar en ouder nog niet volledig gevaccineerd dan is dat in theorie niet mogelijk zonder in quarantaine te gaan. Een optie kan zijn er voor te zorgen dat je voor 9 augustus het land binnenkomt.

Het is een warboel van regels in Europa. Als u nog vragen hebt mail of bel ons gerust.

Mark en Margo