[rev_slider alias="modra-farma-geitjes"][/rev_slider]

Adres

Camping Modrá Farma

Zajezova 66

962 63  Pliesovce

Slowakije

 

 Telefoon nummer 

Waar ligt Slowakije?

Waar?? Tsjechië? Slovenië? Tsjechoslowakije? Nee, Slowakije. Een land dat zo onbekend is omdat er zelden iets gebeurd wat de Nederlandse pers bereikt. Toch is het een prachtig land dat qua landschap veel aan Frankijk doet denken. En het is helemaal niet ver. Op slechts 1336 km vanaf Utrecht ligt camping Dobrá Lúka. (bron google maps). Het weer is hier bijzonder geschikt voor kamperen.

Slowakije, het middelpunt van Europa

GPS coördinaten

Er zijn vele verschillende manieren voor het weergeven van GPS coördinaten. Elk merk navigatiesysteem heeft zijn eigen specifieke manier van invoeren van deze gegevens. Er is dus geen standaard voor GPS data. We beperken ons tot de meest gangbare formaten. Let dus op welke code u invult op uw systeem.

  • 48.456390, 19.243889 Graden (DD.dddddd°)
  • N 4827.383, E 19 14.633 Graden, minuten (DD°MM.mmm’)
  • N 48 27 23, E 19 14 38 Graden, minuten, seconden (DD°MM’SS.s”)

Tolwegen in Slowakije!

Sinds 2016 is de manier van betalen gewijzigd voor de tol op Slowaakse snelwegen. Er is nu E-tol.
Er zijn nu twee opties:
Bij het eerste benzinestation als u Slowakije bent ingereden kunt u een E-tol vignet kopen. U koopt dan geen sticker meer maar uw kenteken wordt geregistreerd. Bij het benzinestation moet u dus een kenteken opgeven en uw mobile telefoon nummer. Als bewijs van betaling krijgt u een sms-je. Dit moet u bij een eventuele controle worden getoond.
Via het internet. Ga naar: Tol voor Slowaakse Snelwegen

( U kunt op deze pagina voor bv. voor Engels kiezen.) Kies voor hoe lang u een vignet wilt, en betaal met uw creditcard.
De prijzen zijn in beide opties gelijk. Echter het kopen bij de benzinepomp is wat lastig met de Slowaakse taal. De website is ook in het Engels Duits en andere talen.
Aanhanger of caravan
Let op! Als uw auto met eventuele aanhanger of caravan in totaal minder weegt dan 3500 Kg dan heeft u alleen maar een vignet nodig voor de auto. Als uw auto met aanhanger meer weegt dan 3500 Kg heeft u een tweede aanhanger vignet nodig. Dus één voor uw auto en één voor uw caravan. Ook voor een motor heeft u het zelfde vignet nodig als voor een auto.

Rijdt u met een navigatiesysteem? let dan op!
Pliešovce is de gemeente. Zajezova is het gehucht dat deel uit maakt van Pliešovce. Er zijn geen straatnamen. De huisnummers zijn willekeurig. Uw navigatie zal u niet begeleiden tot aan de camping. Tevens weet uw navigatiesysteem niets over de kwaliteit en helling van wegen. Wij adviseren om voor het laatste stuk de routebeschrijving te gebruiken.

Routebeschrijving.

Vanuit Nederland is de snelste route door Duitsland en Oostenrijk via wenen door Bratislava.

1, Bij Wenen neem je de nieuwe snelweg de S1.

2. Volg de borden Bratislava. Op het wegdek staat SK (pas op SLO is Slovenië).

3. Bij het einde van de S1 volg de A4 – E60. Dit is richting Györ. Volg deze weg ongeveer 25 Km.

4. Na die 25 Km neem de afslag naar de A6 richting Bratislava.

5. Ga de grens over. (let op je snelheid bij de grensovergang!)

6. Na de grensovergang volg je Zilina. Je gaat dan over de E75 – M15. Vervolgens moet je afslaan naar de E75 – D1. Dit is ook richting Zilina en Trencin.

7.Neem de afslag naar Nitra – Zvolen. Dit is de R1.

8. Na Nitra richting Zvolen.

9. In Zvolen volg je Sahy/Kosice. De 66 – E77. Let op!! Enkele navigatiesystemen sturen je vlak voor Zvolen een bergpas in. Dit is een hele mooie route maar na 1300 km misschien niet zo’n prettige keuze. Met caravans is dit lasting. Zvolen is de laatste mogelijkheid om te tanken. Het is nu nog 30 km naar de camping. We raden u aan om voldoende brandstof in uw tank te hebben. Denk eventueel ook aan uw brommer en of motor als u die meeneemt.

10. Je komt door verschillende dorpen.

11. Na Dobra Niva Volg Sasa / Velky Krtis

12. Nog steeds Velky Krtis (V. krtis)

13. Volg Slatinske lazy (s.lazy)

14. Let op na dit bord links.

15. Na dit bord op de splitsing staat aan de linker kant van de weg het eerste bordje “Modra Farma”.

16. Dit is het bordje aan de linker kant van de weg. Sla hier links af.

17. Sla hier rechts af, en volg de “Modra Farma” bordjes naar de camping.

19. Recht door en volg de bortjes “Modrá Farma”

Success Margo en Mark